добре дошли в моя уеб сайт
bot-chit.alle.bg

Танцов aнсамбъл Ботевградска младост

Ансамбъл Ботевградска младост

 

Художествен ръководител и хореограф Веселка Божкова

Фолклорно-танцов ансамбъл Ботевградска младост” е основан през 1994 година и е един от широко изявените младежки колективи на територията на общината Ботевград.

Участниците в него са 32 на брой – предимно учащи и студенти., радват се на огромна популярност в страната и в чужбина, имат много телевизионни изяви и съвместни участия с известни изпълнители на българския фолклор като Райко Кирилов, Йорданка Варджийска, Гуна Иванова, Володя Стоянов, Румяна Попова и др. които ежедневно се излъчват по музикалните телевизионни канали на “Ара мюзик”, ФЕН ТВ, БАЛКАНИКА,ФОЛКЛОР ТВ и РОДИНА-ФОЛКЛОР и др.

Солистка но ансамбъла е Станислава Димитрова. Върху голяма част от репертоара на младата фолклорна изпълнителка са поставени танци, които ансамбъл „Ботевградска младост” изпълнява съвместно с нея в България и на международни фестивали.

В репертоара на ансамбъла са обхванати танци от всички етнографски области в България, носещи богата разнообразна ритмика, изпълнителите разполагат с богата костюмна база и множество аксесоари. Освен фолклорния жанр, в репертоара си има много танци от стилизирания осъвременен фолклор, модерни и развлекателни танци с подходящи костюми към тях.

Ансамбълът е носител на почетен медал на Кмета на Ботевград по повод неговата 10 годишнина и на международни награди с призови места в световни фестивали в Италия, Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, Кипър и Турция. Има няколко престижни участия в Русия - република Мордовия в побратимения ни град Саранск. Притежава десетки награди в български конкурси и фестивали, както и статуетката „Южни слънца”, връчена на ансамбъла специално от Президента на Република България.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.