добре дошли в моя уеб сайт
bot-chit.alle.bg

Духов оркестър Ботевград

Духов оркестър Ботевград
 

Годината е 1969, а създателите са младия тогава диригент Иван Нешков и група музиканти, обединени от любовта към изкуството на Духовите оркестри.

Така се поставя началото на професионален духов оркестър в Ботевград.Съставът възражда традицията на военната музика, и се смята за приемник на оркестъра, в който някога започва кариерата си Дико Илиев. Духов оркестър – Ботевград премина през времето на 50 години, отстоявайки своето призвание – да поддържа традициите живи, да обучава и възпитава, да търси пътя към вкуса на съвременния слушател. Днес Духов оркестър – Ботевград активно се вписва в културния афиш на града. Наред с установените традиции колектива търси и преоткрива нови форми и пространства за изява.

От 2008г. на диригентския пулт застава Иванка Савова – възпитаник на НМА „Панчо Владигеров”- София.

Репертоарът на оркестъра е разнообразен и най- вече достъпен както за слушателите в залата, така и за хората на площада, а също и за народните веселия в селата.

Съставът на Духов оркестър – Ботевград е участвал на празници по различни поводи в градовете Ловеч, Габрово,Оряхово, Враца, София и др.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.