добре дошли в моя уеб сайт
bot-chit.alle.bg

Женска вокална група

Женска вокална група

Диригент Ангелина Болярска,

корепетитор Мирослав Генчев.

Преди 30 години любовта на г-жа Ангелина Болярска към руската народна песен става причина да се създаде Женска вокална група за руски песни. Групата става популярна, следват една след друга сценични изяви, интересът към нея расте и тя се попълва с нови изпълнителки. Обогатява се репертоарът, зачестяват концертните изяви, а заедно с тях- наградите и отличията.

След демократичните промени, групата преустановява активната си дейност за известно време, но изпълнителките запазват приятелски отношения и не пропускат да се съберат на 1 март- Деня на самодееца, и да си попеят заедно. С така съхраненото приятелство, те откликват веднага на предложението на кмета г-н Георги Георгиев през 2004 г. да възстановят активната си творческа дейност под ръководството на Ангелина Болярска.

В групата се включват нови изпълнителки. репертоарът се обогатява. През своята 30 годишна история Женската вокална група има десетки участия във фестивали и концерти в България, Русия, Мордовия, Гърция, Хърватия, Унгария, Румъния. Много са наградите и отличията от тези участия: златни и сребърни отличия от фестивали и прегледи на художествената самодейност, почетен медал от Кмета на община Ботевград, Грамота от Кмета на град Саранск- Мордовия, поздравления и благодарствени писма от организаторите на фестивалните и концертни изяви.

Към момента Женската вокална група се състои от диригент, корепетитор и шестнадесет изпълнителки.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.